RSS
 

Archive for the ‘diverse chestii’ Category

Secret ruşinos: Aproape toată lumea o face, spun cercetătorii

04 Sep

Majoritatea covârşitoare a oamenilor, un procent de aproximativ 95%, nu se spală suficient de bine pe mâini după ce folosesc toaleta, pentru a elimina toate bacteriile cu potenţial periculos, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com.

Conform unui studiu, doar doi din trei oameni folosesc săpunul după ce au terminat cu toaleta, în timp ce unul din zece oameni nici măcar nu-şi dă cu apă pe mâini, iar bărbaţii au un nivel al igienei mâinilor mult mai scăzut decât femeile.

O echipă de cercetători de la Universitatea Statului Michigan a instruit o echipă de studenţi să observe şi să adune date despre comportamentul colegilor lor dar şi al altor oameni după folosirea toaletelor din baruri, restaurante şi alte locuri publice. În total, acest studiu a fost realizat pe baza observării unui număr de 3.749 de persoane, după folosirea toaletei.

Autorităţile medicale recomandă după folosirea toaletei spălarea mâinilor cu săpun timp de de cel puţin 15 – 20 de secunde. În medie însă, după folosirea toaletei publice oamenii se spală pe mâini doar 6 secunde. Doar 5% dintre oameni s-au spălat timp de 15 secunde sau mai mult.

Din rândul bărbaţilor, doar jumătate a folosit săpunul, iar 15% nu s-au spălat deloc pe mâini, comparativ cu 78% dintre femei care au folosit săpunul şi 7% care nu s-au spălat deloc pe mâini.

“Aceste informaţii sunt surprinzătoare pentru noi pentru că alte studii indicau faptul că mult mai mulţi oameni se spală bine pe mâini după ce folosesc toaleta”, a comentat Carl Borchgrevink, profesor asociat la Universitatea Statului Michigan şi participant la studiu.

În plus, studiul a demonstrat că oamenii tind să renunţe la spălarea pe mâini atunci când chiuveta este murdară, în timp ce o chiuvetă curată duce la o creştere a timpului alocat spălării. De asemenea, toţi oamenii, dar în special bărbaţii, tind să ţină seama de afişele care încurajează spălatul pe mâini după folosirea toaletei, dacă acestea sunt prezente în băile publice.

Conform medicilor, spălarea reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a împiedica răspândirea bolilor infecţioase. AGERPRES

 

(S)clipiri în praf…

03 Sep

(S)clipiri în praf…
După vizita la Atelierul lui Andrei, am adus la Urgenţă pe prietenul cu inima obosită.
Am rugat insistent doctorii şi pe toţi colegii să facă cumva -ce ştiu ei mai bine!- ca să fie sănătos la expoziţia personală cu lucrări de sculptură în lemn ce i se pregăteşte pentru săptâmânile care urmează. Dacă Dumnezeu-Boieru vrea, poate că va fi bine!
Dar NU despre asta vreau să scriu acum şi nici despre leacuri băbeşti ci despre el… a-micul meu înverşunat care nu s-a zgârcit defel cu ironiile la adresa mea şi a acestei minunate … ape preventive pe care nu prididesc s-o laud.
Era şi el pe un pat din salonul acela de la Urgenţă – plin cu oameni aduşi de ambulanţe de prin tot judeţul, întors cu faţa la geam, chircit de durere, atârnat parcă de firul transparent al perfuziei.
“Ce-are nea ăla?” am întrebat o asistentă.
“Colică abdominală… Îi luarăm analizele şi aşteptăm să coboare medicul să-l evalueze”…
Ulterior s-a dovedit că “sănătatea” aia a lui cu care îmi dădea în cap de fiecare dată (“nu mă doare nimica, de ce să stric asta cu apa aia a ta?”) era doar o… frumoasă iluzie.
Avea un diabet silenţios nediagnosticat şi deja complicat, “piatră” la rinichi şi la fiere (cauza durerilor de burtă care au adus ambulanţa la uşa lui), un bloc de ramură dreaptă minor la inimă, etc etc…
Acuma nu ştiu ce să fac: i-am promis că NICIODATĂ nu va lua DE LA MINE aparat de purificat apa (am şi eu ambiţiile mele legate de proştii agresivi!) dar parcă totuşi mi-e milă de el…

 

Apa şi bebeluşii…

11 Aug

Pe canicula asta apa se evaporă uşor şi “supa” care rămâne în fântâni sau în alte surse freatice e şi mai bogată în … nitraţi/nitriţi.
De unde provin ăştia?
Păi am mai scris, tot pe-aici, pagini întregi.
În principal de la fecalele oamenilor şi animalelor care se scurg în pământ – acolo unde se află şi “vânele” izvoarelor de apă.
Există soluţii pentru filtrarea şi securizarea apei şi pe care nu le găseşti în orice market (de ce oare?).
Aici – http://www.facebook.com/pages/Apa/218087248336486?ref=hl găseşti o asemenea soluţie inteligentă, de “ultimă tehnologie” la aceste probleme.
Mintea unora însă a fost contaminată cu ideile otrăvite ale celor ce NU SUPORTĂ vânzarea DIRECTĂ (cea mai ONESTĂ formă de vânzare – adică fără reclame scumpe şi fără PARAZIŢII intermediari care nu fac NIMIC decât că adaugă bani în plus la preţul final pentru servicii perfect … inutile).
Ăştia şi cu ăia nici nu vor s-audă de “filtrele de apă”.
“Aha!… M-am prins!…Vrei să-mi vinzi nişte filtre!”…
“Da, eşti inteligent!… Şi?”…
“Nu mă interesează!”…
“Ok!”…
Ei preferă mai “bine” să alerge cu copilaşul nou-născut în braţe de la un spital la altul cu speranţa că…
În România, în medie, circa 330 de copii mor anual din cauza nitriţilor din apa cu care părinţii lor – bieţi oligofreni neştiutori – le prepară laptele praf…
Regretele ulterioare (am auzit şi eu de-astea sute!) sunt perfect … inutile. Ca mintea lor!…

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/un-bebelus-de-doar-cateva-zile-in-stare-grava-la-spital-mama-i-a-facut-lapte-cu-apa-contaminata.html

 

din vârful tastelor…

10 Aug

De ce ne place aşa de mult zăpada şi albul ei pur care fac să ne tresalte coronarele inimii?
Pentru că-i… pură! … Apă Pură!
Nu “plată” sau “minerală” – mincinoasă!
Uneori, când mai are şi alte ălea prin ea, zăpada e toxică iar oamenilor li se spune să nu mai iasă din case.
Libertatea 2010 -05 februarie – “Aşa cum am arătat în ziarul de ieri, zăpada din Bucureşti este otrăvitoare. Conform datelor de laborator, aceasta conţine metale grele, nitraţi, nitriţi, reziduuri petroliere şi pesticide deosebit de toxice”…
Vapori de apă purificată prin evaporare, condensaţi, îngheţaţi şi coborâţi din Cer ne-aduc aminte de … una de …alta!…
Inima ŞTIE, creierul – sediul orgoliului, NU!…
Sau cum îmi place mie să spun:
“Mintea MINTE, Inima ŞTIE. Iubeşte APA PURĂ cu Inima nu cu creierul!”…
Pe canicula asta nişte imagini cu zăpadă ne mai răcoresc, nu?

 

Apă plasticată…

10 Aug

Apa îmbuteliată în plastic pe care o cumperi cu bănuţi munciţi este amestecată cu lacrimile copiilor tăi!
Preţul REAL al soluţiei apoase pe care o cari zilnic din supermarket, îl vei plăti MAI TÂRZIU!…