RSS
 

melemeuri, melemizde şi năravuri româneşti…

12 Feb

melemeuri, melemizde şi năravuri româneşti…
Am cunoscut bine vreo două-trei melemeuri (chiar din cele cu pretenţii Premium) şi mi-a fost de-ajuns. Ca să pricep şi să mă imunizez pe viaţă…
Contrar principiilor vânzării directe aşa cum a fost ea gândită de oamenii inteligenţi din America (afacere multiplicată sau clonată cu responsabilităţi egal asumate), la noi în românica vorbim de o structură năstruşnică, ierarhică (!) cu şefi, şefe care iau decizii după cum sunt sau nu la ciclu sau au avut poluţii nocturne şi subordonaţi care le execută fără să mârâie, fără să crăcnească. Atmosfera din aceste firme “struţo-camiloide-neoplazice” este de obicei fie una de frică/ indiferenţă, fie de minciună / violenţă verbală, ipocrizie, etc.
Nişte învârţiţi/învârtite, protejaţii/tele conducerii autoritare, emit la rândul lor decizii bezmetice şi fac rău celor de sub ei/ele chiar în numele şefului. Iar subordonaţii hăbăuci, de frica eliminării, asistă pasiv, indiferenţi, neputincioşi.
Aşa se explică bunăoară de ce regimurile autoritare, dictatoriale supravieţuiesc MULT TIMP: se bazează pe lipsa de atitudine, de demnitate a oamenilor, pe frică, pe nepăsare, pe indiferenţa socială.
La acestea se mai adaugă lipsa responsabilităţii chiar a celor ce dau ordinele (discutabile, aberante, incoerente, imposibile) şi a celor ce le pun în aplicare cu subordonaţii docili (exagerat de zeloşi, rupţi de realitate, proşti, pupincurişti).
Oamenii de bună credinţă, implicaţi, mânaţi de bune intenţii, derutaţi de mediul acesta original românesc toxic, nedumeriţi, confuzionaţi de ordine ambigue şi de obiectivele nerealiste, lacome, dar mânaţi de bun simţ, sunt asistaţi de multe ori (după model extern!) de psihologi angajaţi de aceeaşi aiuriţi manajeri (!) şi care au misiunea de “a-i menţine eficienţi”…
Dacă nefericiţii încep să pună întrebări, dacă devin nesiguri, temători sau inflexibili în a executa ordinele sau targheturile aberante primite pe email sau la şedinţele centrale, coerciţia graduală îşi face apariţia.
Cunosc firme melemizdice care au sute de procese cu astfel de oameni care au vrut la un moment dat doar ca să scape dintre cleştii acestor sereleuri sau francize “otrăvoase” – ca s-o citez pe mama Domnica.
Educaţia pentru vânzare a acestor indivizi “buni de încheiat contracte”presupune doar o poezie pe care s-o recite clientului, o uniformă /costum business brodat cu logo-ul firmei, maşină cu numele firmei pe ea, telefon cu minute (tot de la firmă), nişte mape cu poze, contracte, pixuri, etc.
După ce clienţii potenţi dintr-un teritoriu au fost prinşi “în insectar”, cel ce a finalizat contractele de vânzare nu trebuie să-şi mai revadă victimele. Este decorat cu o diplomă sau cu alte găselniţe de “merit” apoi i se dă o altă “zonă” de “lucru” sau … eliminat din afacere (sub un pretext sau altul).
Întrebare:
Este doar vina conducerii melemistice cu miasme de Dâmboviţa sau o fi şi a clienţilor?
Răspuns:
Da, şi a clienţilor care favorizează un astfel de comportament abuziv, auto- distructiv pe termen lung.
Clienţii şi angajaţii astor firme nocive este la fel în toată lumea.
Ca să înţeleagă fiecare cetitor ce doresc să spun, trebuie amintit experimentul lui Milgram din 1963.
Acest psiholog, care a avut părinţii concentraţi în mai multe lagăre naziste, s-a întrebat dacă oamenii au predispoziţie spre comportamentul torţionar şi în ce procent.
Înaintea experimentului 40 de colegi psihologi au estimat că sub 1% din oameni. Experienţele lui Milgram i-au infirmat şi au confirmat o altă cifră: peste 65% din participanţii la studiu s-au “transformat” uluitor de repede în torţionari.
Au fost folosiţi oameni obişnuiţi de pe stradă cărora li se cerea să aplice un curent electric gradual a cărui intensitate creştea gradual, unor concetăţeni care dădeau unele răspunsuri greşite. Ei erau coordonaţi de un actor care juca rolul unui doctor îmbrăcat într-un halat alb.
Experimentul a fost repetat în alte locaţii geografice iar rezultatul a fost ACELAŞI! Oamenii cei mai predispuşi la transformarea în fiare sângeroase sunt oamenii timizi, singuraticii fără prieteni, ascultători de părinţi şi cei care nu ştiu să gestioneze conflictele pentru că nu i-a învăţat nimeni.
Astfel de oameni sunt pe placul liderşipis(d)elor melemizdice. Aceştia se vor transforma cel mai uşor în oameni cu caractere îndoielnice (“infractori” ar fi mai aproape de adevăr) datorită mediului frustrant creat de conducerea autoritară, dictatorială, unilaterală, de mediul de lucru presant (cu obiective şi targheturi imposibil de atins), cu norme aberante care dacă sunt încălcate fie şi parţial eşti dat afară imediat, de şedinţele periodice de spălare a creierului (“doar produsele noastre sunt bune, ale concurenţei sunt mizerii”, “banii noştrii sunt în buzunarul clientului nu plecăm până nu-l convingem să ni-i dea”, etc), cu pupincurişti odioşi care îşi umilesc partenerii doar ca să demonstreze că sunt foarte aproape de “vârf” (de putere), etc, etc.
Cel mai important element din această aberantă ecuaţie, este CLIENTUL despre care nimeni nu face vorbire, de care nimănui nu-i pasă – după ce i-au fost golite fără milă buzunarele. va urma…

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply