RSS
 

din vârful tastelor…

06 Mar

“Cum de eşti interesat şi de apa pură şi de mama Domnica în aceeaşi măsură?” mă-ntreabă anonimu a-mic curios foc nevoie-mare.
“Păi tu n-ai auzit de poluarea sufletului prin folclor? O altfel de pornografie intreţinută de samsari cu ştaif. O sub-cultură generatoare de avortoni spirituali şi beţivi. Uite-te şi tu cât este de oripilată Europa când aude de români. Pentru că marea majoritate sunt infractori – şi asta are legătură cu proasta educaţie, cu alcoolul, cu drogurile care excită creierul imediat şi maxim. Iar “folcloguriştii şi folclo-guristele ce mimează voia-bună şi tradiţia” au o vină la fel de mare ca învăţătorii şi profesorii.
Nu e prilej să nu se afle ei în treabă şi-n viaţa omului ca să ceară bani. Mulţi bani, cât mai mulţi ca să le excite simţurile. Cu vorbe despre “dragoste” şi “beutură”. La nuntă bunăoară. La botez – asta-i o “inovaţie folclorică” recentă. Şi mai nou – altă “inovaţie care are origini străvechi” – mi-e greaţă de inovatorii ăştia! – la moarte. Să ne cânte de jale folclo-guristele şi la capu mortului. Pe bani. La fel de mulţi. Se pitulă după nişte floricele desigur sau cămăşi înflorate a căror semnificaţie au uitat-o şi bagă mare cu gura. Asta dacă au ştiut-o cumva cândva vreodată pe “semnificaţie”. Despre boala sufletească şi trupească e vorba în propoziţie aici, prietene.
Mama Domnica din Izverna – “izvor cu apă bună”, aduce vindecare şi viaţă bună cu vorbele ei, la fel ca apa asta a mea”…

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply