RSS
 

Niţică fiziologie necesară…

10 Mar

Cea mai abundentă substanţă din organismul nostru este desigur, apa.

În ea sunt dizolvate majoritatea celorlalte substanţe şi tot ea este mediul de reacţie ideal pentru cele peste 50 000 de reacţii chimice care au loc în fiecare din celulele noastre ÎN FIECARE SECUNDĂ A VIEŢII NOASTRE.

Aceste substanţe – moleculele de apă, cele dizolvate sau ionii nu sunt nemişcate ci se află într-o permanentă mişcare fiecare particulă având o traiectorie proprie neîntâmplătoare. Mişcarea aceasta este direct proporţională cu temperatura şi se mai numeşte şi „căldură” sau agitaţie termică. Despre mişcarea apei în citoplasmă şi despre mişcarea de spin a ionilor, într-o postare viitoare.

Starea de imobilitate a materiei este complet necunoscută în fiinţele vii ea întâlnindu-se doar la temperatura de „zero absolut”.

Spuneam într-un clip tv realizat împreună cu dr Jianu Cristian – Preşedintele Colegoului Medicilor Mh, că apa este singura substanţă care se absoarbe în celule prin osmoză.

Apa intră şi iese permanent din celule. Ca să ne facem o idee aproximativă cu privire la mişcarea („dansul”) apei, să spunem că ÎNTR-O SECUNDĂ, într-o hematie intră şi iese apă echivalentă cantitativ cu de 100 de ori volumul acesteia!

Mecanismele de reglare a intrărilor şi ieşirilor apei sunt extrem de precis controlate aşa încât volumul acesteia rămâne mereu acelaşi!.

Viaţa este aşadar o perpetuă mişcare a apei.

Întreaga cantitate de apă din organismul nostru este schimbată, primenită la fiecare 19 zile.

Întrebare:

Oare cât de mult este influenţată ÎN BINE fiziologia noastră, chimia noastră interioară atunci când îi oferim corpului nostru o apă corectă celular, sigură chimic şi microbiologic aşa cum este Apa Preventivă Alexoae?

Şi cât de mult este influenţată ÎN RĂU această fiziologie celulară când în loc să-i dăm mult dorita apă, îi dăm cola, fanta, bere, cafea, alcool sau apă dură plină cu minerale ANORGANICE dizolvate INUTILE şi PERICULOASE?

Diferenţa între mineralele organice prezente în seminţe, fructe, legume şi cele anorganice aflate în apa plată minerală sau în alte licori nefericite care ne împrietenesc cu doctorii şi farmaciştii stă în GRADUL DE ABSORBŢIE.

Adică în cât de mult în procente, sunt acceptate acestea de celulele noastre. Despre mineralele acestea profitabile doar pentru industria care îmbuteliază apele mincinoase şi pentru cea medico-farmaceutică, într-o postare viitoare.

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply