RSS
 

din vârful tastelor…

14 Apr

L-am salutat în dreptul Turnului de Apă – eu ieşeam din Turn iar el venea dinspre Casa de Sigurări de Sănătate.
“Să trăiţi şi să-nfloriţi! Ce mai faci nea’?” l-am întrebat politicos…
“M-au plimbat ăştia cu hârtiile lor de m-au căpiat. Tre’ să ajung cu nepotu la spital la Timişoara şi-mi trebuie nişte adeverinţe vizate”…
“Să-ţi trăiască nepotu! N-am ştiut că ţi s-a-nsurat băiatu”.
“Da, s-a-nsurat. Da are şi el şi noră-mea probleme. Au pietre amândoi! El la rinichi, ea la fiere. De unde dracu s-or fi procopsit cu ale pietre, că eu la anii lor spărgeam pietrele cu pumnii şi n-aveam nici pe dracu!!?”.
“Cum “de unde”? Din apă. Ai uitat când ţi-am spus acu 4 ani de filtru?”
“Bă nea Dane am greşit! Te-ai supărat pe mine că am făcut mişto de tine atuncea şi n-ai mai dat pe la mine. Eşti şi tu ambiţios ca dracu!
Am luat un drac de filtru cu 7 milioane şi după vrun an l-am dat dracu. L-am desfăcut că nu mai mergea. Îl am şi-acu în terasă”.
“Nu m-am supărat pe matale că n-am timp de “supărări”. Eu doar ţi-am respectat vorba. Mi-ai zis că nu te inetresează echipamentu meu şi te-am lăsat în pace. Vreai să-ţi bat la uşă într-una sau să-ţi torn între urechi minte bună cu vreo pâlnie?”
“Vezi că o să te caut să vorbim cum să-mi pui şi mie unu de-ăla de-al tău. Fac pe dracu-n-patru şi iau copiilor că ăsta micu cică are nuş ce alergii şi nuş ce pe la ficat. I-am luat doar apă din market şi sucuri naturale şi s-a îngrşat parcă-i umflat cu ţeava… Nu-i dau ăştia din Severin de cap şi m-am săturat de analize şi de medicamente şi de drumuri… Cu câţi bani am cheltuit pâmă acu ca fraieru luam mai bine filtru ăla al tău”
“Bre, eu n-am filtre. Eu am echipamente de purificat apa. Alţii au filtre. Ai uitat?”
Nu cred că a mai auzit ultimele cuvinte că-ncepuse să plouă şi tocmai oprise un taxi în dreptul lui…
Imagine de carte poştală:
Apă din Cer peste Turnul de Apă…

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply