RSS
 

Românilor le plac medicamentele interzise…

14 Apr

În timp ce în ţări mai responsabile sunt retrase medicamentele dovedite că OMOARĂ OAMENI, la noi MERG!…
Aflu, dintr-un documentar “Medicamentele care ucid” difuzat chiar acum pe un canal tv central, că România n-a interzis nici un medicament în ultimii ani. Dacă pe alţii îi omoară, poate că românilor le prieşte.
Cui îi mai pasă de fapt?
“Dacă în Franţa a fost scos de pe piaţă, Actos, un medicament folosit pentru tratarea diabetului de tip II, se află în continuare în farmaciile româneşti şi este prescris de medici.
Pe prospectul produsului, la rubrica “Efecte adverse” sunt trecute doar tulburările vizuale, infecţiile de tract respirator superior (răceli), creştere în greutate şi hipoestezie (scăderea sensibilităţii la stimuli). Despre riscul de cancer nu se spune nici un cuvânt.
Contactată de Romania Liberă, farmacista Anca Crupariu, ofiţer de presă al Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), a declarat că deciziile luate de autoritatea pentru medicamente dintr-o altă ţară nu au efect asupra României. “Deciziile medicilor din Franţa nu ne sunt imputabile”, a declarat reprezentantul ANM”…

http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/medicament-cancerigen-interzis-in-franta-folosit-in-romania-277080.html

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply