RSS
 

apa poluată…

14 Apr

Apa menajeră – cică ar fi principala sursă de poluare a Dunării. Dar industria chimică din cele 19 ţări care alcătuiesc bazinul hidrografic, dar medicamentele deversate odată cu urina şi fecalele bolnavilor aflaţi în spitalele riverane, dar hidrocarburile navelor, dar poluarea ungurească încă vie în peştii şi ecosistemul de lângă noi, dar… dar… dar…
Noi bem apă din Dunăre – reamintesc asta pentru aceia care poate că uită “furaţi” de alte griji…
În 10 ani – în Severin – CANCERUL – cuvântul CEL MAI TEMUT din vocabularul oricărei limbi, a explodat de la circa 3000 de cazuri în anul 2000 la circa 8000 azi. Şi creşte de la zi la zi.
La o populaţie aflată în declin (Severinul a avut cândva 120 000 de locuitori, iar azi abia dacă ajunge la 80 000) fiecare al ZECELEA severinean se laudă că are în el celule de neo-formaţie sau mal-formaţie… Superb! … Sau cum?
Eu caut să conving CHIAR ACUM pe oricine vieţuieşte pe-aici de necesitatea unui echipament de purificat apa de la reţea – apă din Dunăre. O fi bine o fi rău? O fi de-n-jurat, o fi de lăudat?
Mie îmi place să fac asta şi o voi face în continuare mulţumit fiind că am stricat contabilitatea Doamnei cu Coasa pe care o cunosc mai bine decât mulţi cetirori de pe-aici…

http://revistaplafar.ro/S-o-s/613/apa-menajera-principala-sursa-de-poluare-a-dunarii.html

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply