RSS
 

S(c)lipiri în praf…

03 Aug

Doar cei conştienţi (educaţi/informaţi) şi responsabili sunt mai sănătoşi.
Sănătatea nu doare. Ea se păstrează având o minimă intenţie CONŞTIENTĂ de a face acest gest.
Sănătatea este un “efect”, un rezultat al acestei intenţii esenţiale pomenite mai devreme.
Tot “rezultate/efecte” ale altor intenţii – mai puţin importante, – sunt banii, nefericirea, eşecul, obezitatea, diabetul, “pietrele la fiere sau rinichi”, hipertensiunea sau cancerul.
Întenţia de a o ocroti ca pe cel mai important “dat”, de a păstra sănătatea – declanşează FAPTA, acţiunea de a face (“faptul” cum îi zicea muica). Fără acest fapt/tip de acţiuni imediate, concrete, zilnice, intenţia rămâne la stadiul de simplu gând.
Va deveni însă acţiune prioritară acest FAPT – “păstrarea sănătăţii” doar atunci când EA –sănătatea, a plecat demult din Templul nostru şi durerea ne-ndeamnă, ne OBLIGĂ la altfel de fapte.
Oamenii sănătoşi se informează din cele mai bune surse şi duc o luptă zilnică cu tot felul de lucruri invizibile care le-ar putea fura bunul lor cel mai de preţ –sănătatea.
Oamenii proşti cred c-o merită, că li se cuvine şi apoi când n-o mai au se gudură pe lângă doctori să le-o aducă înapoi din neantul galactic sau îi înjură cu patimă atunci când aceştia nu ştiu sau nu le mai pot repara trupul şubrezit.
Oamenii sănătoşi îşi construiesc viaţa în jurul ideii de EXCELENŢĂ, oamenii proşti trăiesc puţin, inutil, la întâmplare, fără nici un scop, reper, ideal. Oamenii sănătoşi şi-au propus mai demult să fie pur şi simplu SĂNĂTOŞI. Adică NU doar să nu-i doară ceva.
Oamenii proşti care umplu holurile policlinicilor visează doar cum ar fi dacă nu i-ar mai durea nimic.
Oamenii care AU ALES EXCELENŢA ca mod de viaţă îşi organizează şi disciplinează viaţa. Trăiesc la nivel macro.
Oamenii proşti şi bolnavi – cei care îngraşă cu munca lor conturile doctorilor şi le asigură sejururile în insulele exotice dar şi maşinile bengoase, gândesc de azi pe mâine având doar idei ciuce, mediocre, mărunte din care lipsesc reperele importante pomenite mai devreme.
Oamenii deştepţi se concentrează pe cauzele care le pot aduce pagube financiare, boala şi suferinţa în viaţa lor şi fac aproape orice să PREVINĂ. Oamenii proşti se focalizează pe drumurile pe care le au de făcut după adeverinţe, reţete, buletine de analize şi pe durerile/simptome pe care le descriu conştiincios doctorilor.
Oamenii sănătoşi trăiesc zilnic în admiraţie pentru VIAŢĂ şi pentru CORPUL lor pe care l-au primit de la Dumnezeu ca să le fie TEMPLU SUFLETULUI lor.
Oamenii proşti sunt invidioşi pe cei sănătoşi şi au o gândire profund negativă. Aţi văzut vreodată privirea neagră-sticloasă încărcată de ură a unui canceros?
Oamnii sănătoşi trăiesc mai mult decât proştii. E un truism!…
Inteligenţii îl ŞTIU însă, l-am scris intenţionat doar pentru ignoranţi.
Oamenii deştepţi şi sănătoşi privesc la cei de-a seamă cu ei, se-mprietenesc cu ei.
Fac planuri împreună şi culeg ideile cele mai bune (una din ele e chiar asta cu Apa Preventivă Alexoae!).
Oamenii proşti sunt receptivi mai mult la bârfe şi resping imediat acţiunile EVIDENT benefice pentru ei (“ăsta vrea doar să-şi vândă nişte filtre!” comentează siguri pe ei).
Oamenii sănătoşi şi bogaţi îşi promovează munca şi propria persoană pe care o preţuiesc mai mult decât vila, maşina, telefonul celular.
Săracii au o gândire negativă despre promovare şi vânzare.
Priorităţile lor sunt evident … altele.
Oamenii sănătoşi şi inteligenţi nu pierd nici o ocazie de a fi vectori benefici pentru comunitate, de a răspândi idei bune (de pildă idea asta cu Apa Preventivă).
Oamenii proşti şi ignoranţi se fac că nu observă (când observă şi ei ceva!) sau evită – pentru că pricep greu.
Priceperea asta necesită efort mai mare decât acela de a privi la telenovea (“dă-l în măsa şi p-ăsta cu apa lui şi cu melemeu lui!”).
Oamenii sănătoşi îşi evaluează viaţa pe perioade lungi/largi de timp, sărăntocii la minte gândesc puţin şi trăiesc doar de azi pe mâine fără să ştie prea bine pentru ce mai fac umbră pământului.
Oamenii sănătoşi gândesc SĂNĂTOS – conştient şi responsabil.
Proştii fuduli şi betegi – ai care mor înainte de vreme – gândesc puţin, limitat şi… greşit…

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply