RSS
 

Apa alcalină…

04 Aug

Aproape că nu mai e nici o pagină de pe nemăsuratul net unde să nu dai peste reclame la filtre cu “apă alcalină”.

Am fost şi eu curios să văd care-i treaba cu alcalinitatea asta şi… nu după mult timp, m-am lămurit.

După ce nu cu mulţi ani în urmă ni se spunea că oţetul de miere şi mere este leacul mirific, salvator, acuma ni se arată ci degetul înspre aciditatea din organism născătoare de cancer şi ni se oferă imediat soluţia: apa alcalină!

Se uită cu uşurinţă că în stomacul nostru există o aciditate EXTREMĂ – pH-1… şi că unul din elementele chimice esenţiale – CALCIUL se absoarbe doar într-un mediu ACID!…

Una din condiţiile deşteptăciunii (sau ale luminării la minte cum ar spune muica!) este scepticismul uşor, neîncrederea iniţială.

Nu cred că mai este altcineva mai sceptic decât mine când vine vorba de reclame şi promovare de produse “sănătoase”.

Pentru că odată, cu nişte ani în urmă am fost păcălit şi asta m-a făcut … prudent.

Mai mult, mi-a arătat că dincolo de cursurile clasice predaTîn şcolile sau facultăţile medicale sunt informaţii legate de fiziologia noastră în mod deliberat ignorate, omise.

Am în bibliotecă aproape 150 de cărţi de nutriţie şi tot atâtea în format digital. Şi pot spune că le-am citit pe toate din copertă în copertă. Pe unele le recitesc şi acum. Cu creionul în mână!…

În acest moment sunt convins că apa purificată osmotic este singura corectă celular şi metabolic. N-am găst pe cineva cu ARGUMENTE FIZIOLOGICE să mă convingă de contrariul.

Este apa pe care o beau eu şi familia mea, părinţii mei şi câteva mii de familii în Severin şi în ţară. Cu majoritatea ţin legătura şi nu am motive de îngrijorare legate de efectele posibil negative ale aceastei ape.

Dar, ce este cu această apă “alcalină” şi de ce nu-i bună pentru consum?

Mai întâi să spunem că alcalinizarea este realizată artificial de un dispozitiv montat la chiuveta omului ce foloseşte de regulă nişte electrozi (platină şi titan – ca să pomenesc unii mai pricop-siţi). Schimbul de ioni are ca efect imediat alcalinizarea şi modificarea pH-ului.

Alte aparate de alcalinizat adaugă apei filtrate o pulbere albă pe bază de carbonat de calciu.

Ceeace este uimitor la astea din urmă este reclama deşănţată legată de provenienţa calciului: coralii marini investiţi cu proprietăţi vindecătoare certe!…

Nu se mai spune de ex. că mările şi oceanele lumii sunt la ora asta extrem de poluate şi că vietăţile astea marine au în compoziţia lor metale grele şi foarte toxice… Dar ăsta-i alt subiect pentru altă postare!

Apa alcalinizată – fie de electrozi, fie de prafurile prea-lăudate, este adusă la un Ph de 12-13 sau chiar mai mare.

O leşie greu de băut în cel mai adevărat sens al cuvântului.

Şi apa de la munte – apa de izvor cu gust de piatră – are dizolvată în ea rocă de calcar (carbonat de calciu) însă pH-ul ei nu depăşeşte 8 – 8,5.

Ce se-ntâmplă însă în organism?

Rezerva de metale “alcaline” – calciu, magneziu, zinc, seleniu, etc sunt epuizate din cauza mâncărurilor pe care le înghiţim fără noimă sau a stresului. Cum fug aceste minerale atunci când suntem furioşi, deprimaţi sau obosiţi – voi povesti altă dată.

În apa de la robinet – aia filtrată şi “alcalinizată” găsim în cantităţi destul de mari elemente chimice toxice care cresc la rândul lor alcalinitatea – cadmiu, plumb, arsenic (de unde provin astea în Dunăre şi de ce sunt ele în ciorba noastră, am mai spus!).

Filtrele de carbon care au în dotare şi plăcile acelea de alcalinizat “obosesc” – în termeni populari sau se încarcă cu poluanţi peste capacitatea de ADSORBŢIE (caută în manual să vezi ce-i aia!) – clor, pesticide, hidrocarburi, aluminiu, cupru, arsenic, fluoruri, medicamente deversate, alte substanţe chimice dizolvate de-a lungul celor aproape 3000 de km, etc – cum e cazul apei din Dunăre şi eliberează la ieşire de multe ori o apă mai încărcată decât la intrare.

Pe timpul când Dunărea era roşie de la şlemul unguresc de la centrala aceea de aluminiu, un inginer chimist – specialist în apă, nu-şi explica de ce oamenii aduceau la probe apă de la robinet şi apă filtrată alcalinizată şi cum de aceasta din urmă era mai “încărcată” decât aceea de la intrare.

Iată explicaţia “paradoxului” pe care i-am dat-o inginerului personal atunci cu trei ani în urmă!…

Oamenii care beau o apă “alcalină” au impresia pe moment că se simt bine însă pe timp lung ei vor fi tot mai bolnavi.

Pentru că vorbim de o PĂCĂLEALĂ grosolană pe care o administrăm cu bună ştiinţă organismului.

Bând o apă cu ph-ridicat (alcalină) creăm organismului impresia că şi-a rezolvat problema acidităţii şi nu mai “cere” tubului digestiv mineralele alcaline atât de sănătoase, acestea pierzându-se în cel mai fericit caz ărin fecale, dacă nu cumva se “depozitează” sub formă de “pietre” în rinichi, colecist, testicule, parotide, ficat, etc…

Aşa încât deficitul se adânceşte, se cronicizează, se agravează în timp, se complică şi devine tot mai greu de corectat.

De unde îşi asigură însă organismul nostru necesarul de elemente minerale vitale?

Răspuns: din seminţe, fructe, legume.

Din alimentaţia noastră n-ar trebui să lipsească în nici o zi legumele fierte care conţin minerale alcaline. Care sunt acestea? Am mai spus cu altă ocazie, vedeţi postările anteriaore.

Care este diferenţa între mineralele obţinute industrial, încapsulate şi vândute prin farmacii sau adăugate de filtrele astea năstruşnice, şi mineralele ORGANICE, bio-asimilabile în proporţie de peste 95%, iarăşi am mai spus.

De ce nu-i bine să abuzăm cu legumele şi fructele care pot genera în timpul digestiei aciditate (mazărea, fasolea, fructele dulci, cerealele, etc) şi cum apare intoleranţa alimentară sau alergiile iarăşi am mai spus altă dată.

Mai sunt şi alte motive contra acestei ape tot aşa de năstruşnice precum aceea “sărăcită” (am scris despre asta!), “ionizată”, “vie” “pi”  sau mai ştiu eu ce idei ciuce de marketing!…

Nu le înşir pe toate că-i cald afară şi vă plictisesc.

Care este însă apa corectă?

Unii dintre cititorii de pe-aici deja ştiu: apa purificată osmotic!

Osmoza este un proces NATURAL întâlnit la plante sau animale. Aşa îşi iau plantele apa din pământ şi o ridică câţiva zeci de metri până la ultima frunză din vârf sau aşa filtrează sângele rinichii tăi care sunt nişte filtre la fel ca acelea pe care le vând eu aici!.

Unii au râs de “poveştile” mele şi au ajuns la dializă (în Severin sunt 3 TREI staţii de-astea!!!). Acolo au aflat din nou de “osmoză”. Apoi au văzut că membrana aia prin care le este filtrat sângele este aproape identică cu aia de la purificatorul pe care-l vând eu şi echipele mele.

Alţii n-au mai apucat să afle cine a avut dreptate pentru că au plecat ceva mai devreme… pe lumea ailaltă!…

Această apă este ideală pentru ciorba ta de legume deoarcce extrage cu putere (fiind PURĂ adică golită, descărcată de poluanţi şi de celelalte substanţe) foarte multe minerale, enzime sau vitamine hidrosolubile din legumele pe care le toacă soţia ta pentru ciorbă sau aceleaşi substanţe din fructele cu care prepari sucul copilului. Întrucât nu mai e clorul sau aluminiul sau plumbul sau pesticidele care să interfereze cu gustul legumelor sau al fructelor, ciorba preparată cu apă purificată osmotic sau ceaiul sau compotul va avea un cu totul        ALT GUST!…

Nu şti numărul meu ca să te fac şi pe tine un proprietar de purificator de ăsta?

Ia-l de-aici cu copy-paste şi pune-l bine.

Aparul  Dan este mai important decât doctorul tău de familie, popa sau avocatul. Aparul nu te trimite să te rogi şi să-i ceri lui Dumnezeu leacul, nu-ţi ia bani să-ţi scrie nişte acte la tribunal şi nu te programează la analize sau la vreo operaţie.

Aparul Dan are grijă să-ţi plăteşti ratele la bănci şi să-ţi ajuţi copii să-şi termine şi ei şcolile. Te ţine cât mai sănătos adică!…

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply