RSS
 

Purificarea apei

05 Feb

Într-o emisiune difuzată de un post de televiziue american un nutriţionist celebru (Dr J. Mercola) afirma că oamenii n-ar trebui să se lase păcăliţi de apa care n-are culoare, miros sau gust deoarece poate ascunde pericole foarte mari.
După ce temerarul John Snow (felcerul pe care britanicii îl consideră mai important decât pe Hipocrate şi despre care am postat mai demult o serie de articole) a impus clorinarea apei de la reţea în Anglia, America a început şi ea să facă acelaşi lucru (primul oraş din State care a clorinat apa de la robinet a fost Jersey City în 1908) şi-apoi întreaga Europă şi mai apoi tot globul.
Clorinarea (considerată una din cele mai eficiente metode de prevenire) a redus aproape de zero bolile transmise de apă- holera, febra tifoidă, hepatita sau dizenteria acelea care ucideau zeci şi sute de mii de oameni în doar câteva săptămâni.
Ceeace se ştie acum este faptul că clorul a generat o altă epidemie mult mai periculoasă care ucide însă lent: bolile de inimă (cauza nr1 de mortalitate la oameni în prezent).
Ceeace se ştie acum este că în afară de clor, în apa de la robinet se găsesc aşa numiţii compuşi de dezinfecţie secundari care sunt de zeci de mii de ori mai periculoşi decât clorul. Despre ei am mai scris.
De ce se continuă şi în prezent această metodă de dezinfecţie atât de nocivă?
Pentru că este IEFTINĂ (primăriile şi comunităţile locale de la EI sau noi sau de aiurea au avut, au şi VOR AVEA ALTE PRIORITĂŢI).
În Statele Unite dar şi în alte ţări (cele mai avansate sunt ţările arabe) a căpătat amploare apariţia staţiilor de purificare prin osmoză inversă – un termen prea puţin popularizat în România (lasă că îl auziţi într-una de la Dan Alexoae!).
Însă obiceiurile vechi se schimbă greu.
Newyork-ezii beau şi acum apă clorinată (pentru a nu fi amendată compania de apă pentru nivelurile crescute ale clorului s-au prelevat probe la distanţă unde valorile au fost mai mici şi s-a raportat media rezultatelor!).
La fel au procedat companiile de apă din Pennsylvania, California şi Florida: au raportat publicului că apa lor este sigură (dar cifrele au fost în mod deliberat micşorate prin aceeaşi metodă din motivele de mai sus!).
Dacă în America se procedează aşa, ce să mai spunem de noi. Într-o emisiune tv în care moderator era cunoscutul jurnalist Silviu Alupei cineva a povestit la telefon cum sunt întocmite buletinele de analiză a apei la noi.
Am înregistrat acea emisiune (cum altfel?!) şi ea poate fi văzută de cei curioşi (fragmentul este inserat în video-ul de mai jos).
Cei care sunt nu doar curioşi ci şi responsabili ar trebui ca URGENT să îl caute pe Dan Alexoae pentru a afla şi pentru a avea sub chiuveta din bucătărie cel mai performant echipament de purificat apa de la reţea.
Pentru că şi organismul acestora MERITĂ o astfel de apă CORECTĂ!

Echipament de purificat apa – Dan Alexoae

 
No Comments

Posted in apa

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply